DETAILED NOTES ON הרמת סינוס

Detailed Notes on הרמת סינוס

Detailed Notes on הרמת סינוס

Blog Article

הסינוסים (נקראים גם "מערות הפנים") הם מבנים אנטומיים חלולים שנמצאים במצח ובאזור הלחיים של בני האדם.

מדד המושקף את השירות של החברות בענף. הציון מחושב כממוצ'ע טל הרכיבים הבאים

הליכי הרמת סינוס מבוצעים בשתי שיטות שונות בהתאם למאפיינים הייחודיים של כל מטופל. בהרמת סינוס פתוחה ההליך הכירורגי כולל ביצוע חתך בצידה החיצוני של הלסת העליונה. הפתח מאפשר לרופא המנתח, תוך הרמת הרירית שבדופן חלל הסינוס, להחדיר גרגרים של חומר המכונה "תחליף עצם" אשר מעורר את הגוף להחליף את הגרגרים ברקמת עצם טבעית בריאה.

נפיחות ושטפי דם- לאחר התפוגגות של חומר הרדמה, ייתכנו כאבים, נפיחות ושטפי דם בעיקר באזור הטיפול, בלחי ומתחת לעין.

בנוסף, מיצוי זה מעודד יצירת כלי דם חדשים הכרחיים לקליטת שתל עצם באתר ההשתלה. השימושים הימם בעיקר במצבים בהם אנו זקוקים לשימוש בחומר ביולוגי אוטוגני כחלק מפרוצדורה כירורגית שמטרתה בניית עצם חדשה ע”י תחליפי עצם סביב שתלים דנטליים או כהכנה של העצם הקיימת לצורך קבלת משתלים דנטליים בהמשך. 

משככי כאבים– לאחר ניתוח הרמת סינוס עלולים להופיע כאבים, אותם ניתן לצמצם באמצעות תרופות לשיכוך כאבים שיינתנו בהמלצת הרופא המטפל. ניתן להיעזר בתרופות הבאות בהתאם להנחיות הרופא:

כפי שצוין לעיל, נשירה או עקירה של שן (או שיניים) באזור האחורי של הלסת העליונה גורם לתהליך של ספיגת רקמת עצם שעלול להביא למצב בו אין די מסת עצם בלסת העליונה כדי למקם בה בצורה טובה שתלים דנטליים.

ושוב – כל הנ"ל ??? ??? ????? ???? הוא רק באופן כללי, ויש לבצע צילום סיטי ובדיקה מקצועית לפני ביצוע שתל בכדי להעריך במדוייק את מצב עצם הלסת ואת הקירבה למשל לסינוס בלסת העליונה או לעצב הגדול שעובר בתוך תעלה בלסת התחתונה

עם זאת, ברור היום כי הפתרון היעיל והנוח ביותר אלו הם השתלים הדנטליים.

הסיכון העיקרי הוא ניקוב קרום הסינוס או קריעתו. אל תדאגו! אם זה קורה, המנתח יתפור את קרע הסינוס או יניח עליו טלאי.

לאחר הרמת סינוס קיימת גם אפשרות לסינוסיטיס מקסילארי חריף, המתבטא בדלקת זמנית של הממברנות באף ובסינוסים. מצב זה מקשה על ניקוז הריר מהאף.

השוו הצעות מחיר ממרפאות השיניים המומלצות ביותר בישראל, ללא התחייבות וחסכו זמן וכסף!

באנלוגיה, עצם הלסת היא כמו קיר שאליו מחדירים "דיבל" שעשוי ממתכת חזקה שנקראת טיטניום, והוא השתל. אם הקיר חזק ואם "הדיבל" ממוקם היטב, אפשר לתלת עליו מה שרוצים..

** כל הזכויות שמורות למחבר המאמר ולהר"ש, אין להעתיק מהאתר מידע, תוכן או תמונות ללא רשות מפורשת ובכתב מההסתדרות לרפואת שיניים

Report this page